x360key – Intervju med tillverkaren av xk3y (x360key)

x360key - XKeyx360key (Xkey) är helt klar en av de mer intressanta produkt-släppen det här året då x360key (xkey) fungerar på ett liknande vis som Wode Jukebox för Nintendo Wii.

Nedan följer en intervju med tillverkaren av x360key (XKey). Intervjun av x360key (xkey) teamet är gjord av Eurasia som sedan översatts till svenska av oss.  Håll till godo!

Vilka produkter har x360key (XKey) Teamet utvecklat innan?

-x360key (XKey), Wode, Wiikey, Drivekey, d2pro, xenoGC, Qoob, Crystal Chip, Aladdin XT/XenoFX chippen för Xbox 1.

Hur lång tid har ni spenderat för att utveckla x360key (XKey) ?

-Ungeför 6 månader.

Kommer x360key (XKey) att funka med alla Xbox 360 konsoler, inklusive Slim?

-Ja och så fort nya DVD spelarversioner dyker upp kommer vi att lägga till stöd för dessa i x360key (XKey)  också.

Hur installerar man x360key (XKey), är det enkelt?
-Väldigt enkelt, det är Plug ‘n’ Play, om du kan dumpa firmwaret från din DVD spelare så kan du installera x360key (XKey).

Både PS3 och Wii mjukvarubackup laddare har kompatibilitetsproblem med vissa spel när dessa laddas från hårddisk, pga firmware version eller generellt säkerhetsskydd, hur beter sig x360key (XKey) i det hänseendet?

-Det är i detta fall då sk ”drive emulations” spelar i en helt egen division, för att när konsolen känner av en ”riktig” spelare med en ”riktig” disk isatt finns det inget behov för patchning eller hacking. Allt fungerar bara ”som vanligt”.

I relation till x360key (XKey); exakt vad kan Xbox 360 DVD spelaren användas till?

-x360key (XKey) har två olika lägen, ”emulation” och ”passthru”. I ”emulations”-läget behövs inte DVD spelaren alls, i ”passthru”-läget fungerar spelaren precis som vanligt då x360key (xkey) är avstängd.

x360key xkey logo

Behöver Xbox 360 DVD spelaren något ”custom” firmware flashat för att fungera med x360key (XKey)?

-Nej, tvärtom faktiskt. Du måste extrahera original-firmwaret från din DVD spelare för att konfigurera x360key (XKey). Det bästa är att det är det enda du behöver för att konfigurera x360key (XKey).

Hur säkert är x360key (XKey) på Xbox Live i jämförelse med iXtreme?

-Medans vi tar hand om varje aspekt för att korrekt emulera XBoxens DVD spelare rekommenderar vi inte att man använder x360key (XKey) med XBL vid uppstart. Efter att produkten släppts kommer vi att släppa en uppgradering som adresserar detta problem. Dessutom har en hel del användare blivit bannade genom att använda CFW och det är fortfarande samma problem med även med det allra senaste iXtremee. Som ett exempel, för att kunna komma runt den nya Slim FW som kontrollerar en hel del data som måste swappas runt (C4E’s så kallade ‘rootkit’). Detta tar tid och kontroller tar bra mycket längre tid i jämförelse med en ”vanlig” dvd spelare. I värsta fall tar CFW 5 gånger så long tid för genomföring av denna kontroll (15 sekunder istället för 2-3). Om MS har uppmärksammat dttaa så är kan följden bli att varje Slim ägare som använder CFW redan blivit bannade. I jämförelse har x360key (XKey) en kraftfull ARM9 CPU som kan genomföra FW kontrollen *snabbare* än den ”riktiga” DVD spelaren med original FW. x360key (xkey) har hästkrafterna & lagringskapaciteten för att hantera i stort sett allting i framtiden.

[Se tidsgrafen för mer detaljer.]

Hur kommer det nya XGD3 disk formatet (ex. Halo Reach) hanteras av x360key (XKey), några speciella backup funderingar kring detta?

-Vi upplever inga problem med XGD3, backup spelen lagras på en Hårddisk och är inte begränsade av kapaciteten på en DL DVDR. x360key (XKey) har stöd för alla Hårddiskar på upp till 2 TB storlek.

Angående backups generellt, de flesta spelarna använder abgx360 för att verifiera sina backup:er, är detta fortfarande att rekommendera med x360key (XKey)?

-abgx360 verifierar att filenm är en korrekt backup av original spelet. Oavsett om en backup lagts på skiva eller används av x360key (XKey) så måste det fortvarande vara en korrekt backup. På grund av detta ska användarna fortsätta att använda abgx360 för att verifiera sina backups.

Förutom de officiella uppdateringarna, finns det några funktioner på x360key (XKey) som kommer att vara öppna dvs som användaren kan modifiera själva?
-Vi har inga planer på detta i dagsläget.

För lata killar som mig, kommer det att vara möjligt att skifta/välja spel direkt från soffan?
-Vi har planer för trådlös kontrollering av x360key (XKey).

Jag är väldigt intresserad av att införskaffa mig ett ex av denna produkt, när kan vi förvänta oss att x360key (XKey) kommer att släppas?

-Nuvarande planen är att släppa den i Juli och vi ligger bra till i tidslinjen. (anm. Tydligen inte då det nu är oktober/Rejoy.se)

Finns det något annat som du vill lägga till angående x360key (XKey) i dagsläget?

-Håll ögonen öppna för mer intressanta tillkännagivanden.

Tack till Eurasia som gjort denna intervjun med x360key (xkey) tilverkaren. Om du vill läsa originalartikeln klicka på länken högst upp (Eurasia). För att förhandsboka x360key (xkey) produkten hos Rejoy.se följ länk nedan:

Förhandsboka x360key (xkey) hos Rejoy.se redan nu!