Vad vad det som gick snett med PSP Go?

Sony’s Peter Dille fick nyligen frågan ”Vad var det som gick snett med  PSP Go vad Sony gör för att fixa det.” Dille svarade genom att säga att var över lag nöjda med PSP Go och att folk fick en fel uppfattning at den skulle ”ett snäpp vassare” än den UMD-försedda PSP 3000 konsollen. Ha lade också till att dom alltid sagt att de största prioriteringarna kommer att göras på PSP-3000. Dille gick inte in i detaljer på vad som är planerna för PSP Gop, utan sa bara att dom måste göra ett bättre jobb på återförsäljarsidan.

När PSP Go släpptes var det många återförsäljare som bojkottade den av olika skäl. De främsta skälen var dels det höga priset men också det faktum att PSP Go lanserades (och till viss del) är en nerladdningsmaskin vilket innebär att återförsäljarna kommer att förlora mycket på just spel-försäljningen där de flesta butiker har sina marginaler.

Om Dille verkligen tror att PSP Go togs emot på fel sätt när den lanserades kanske han och Sony rannsaka sig själva lite och ta en titt i PSP sektionen deras, Sony’s, officiella Playstation sidor. Klicka på bild nedan för att se hela storleken.

PSP Go Promotion