PSPGo LCD Skärm – Så här byter du ut den

VARNING! Innan du börjar så måste du vara medveten om att genom att öppna din kosnol, för att t.ex. byta ut din PSPGo LCD Skärm, så kommer garantin på PSPGo konsolen att upphöra gälla. Så om du är det minsta tveksam rekommenderar vi att du slutar läsa nu.

Byt ut din PSPGo LCD Skärm – Steg 1

Börja med att lossa 4 skruvar på baksidan av din PSPGo konsol. Det sitter även 2 skruvar på ovansidan som du måste lossa. Efter att alla 6 skruvar är borttagna kan du ta loss front och bakpanelerna.

Notera: Det sitter clips som håller ihop panelerna, var mycket försiktig när du ”öppnar” dessa eftersom de annar kan gå sönder.

Byt ut din PSPGo LCD Skärm – Steg 2

Det finns flera skruvar och clips som måste tas bort i detta steg. Se bild nedan för att lokalisera alla clips och skruvar.

Notera att dessa clips är av olika slag, vissa måste man lyfta upp en liten lucka på för att kunna ta ut flatkabeln. Återigen var försiktig och noga med att du kollar på var och en noga först så att du ser vilken sorts clips det är.

När du tar bort L/R hållarna , var noga med att kolla hur dom sitter så att du sätter tillbaka dom på samma sätt.

När du tar bort batteriet, var försiktig så att du inte förstör faltkablarna eller clipsen som håller dessa.

Byt ut din PSPGo LCD Skärm – Steg 3

Lossa PSPGo LCD skärm kabeln på undersidan av moderkortet. Efter att du lossat denna försiktigt kan du enkelt ta ur kortet nu.

Byt ut din PSPGo LCD Skärm – Steg 4

10 st ytterligare skruvar att ta bort i detta stef. När du lossat alla skruvar, lyft av plattan med serienr och lägg denna åt sidan.

På den rundade delen av enheten ser du en flatkabel som sitter med ett clips. Ta försiktigt bort denna med nageln så att det slutligen ser ut som på bilden nedan.

Du kan nu med enkelhet byta ut PSPgo LCD Skärm, skal eller annan reservdel.